Chilli burger

Seznam surovin

Maso:

Rajčatová salsa:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejprve připravte salsu: cibuli nakrájejte nadrobno, rajčata na malé kousky. V pánvi rozpalte olej a opékejte cibuli, až zesklovatí. Přidejte chilli a římský kmín, chvíli restujte, aby se rozvinula vůně. Nakonec přidejte rajčata a na mírném ohni směs duste asi 20 minut. Hotovou salsu podle chuti osolte, zakápněte citronovou šťávou a promíchejte.

2. Mleté maso osolte, opepřete a vytvarujte z něj 4 placky. V pánvi rozpalte olivový olej a maso na něm zprudka z obou stran opečte, ztlumte teplotu a na mírnějším ohni dopečte. Cibuli nakrájejte na tenká kolečka, přidejte k masu a opečte dozlatova. Když je maso téměř hotové, rozpalte druhou pánev a nasucho na ní opečte rozpůlené hamburgerové housky.

3. Poskládejte burger: na spodní část housky namažte majonézu a rajčatovou salsu, pak přidejte maso, kysané zelí, opečenou cibuli a na kolečka nakrájenou chilli papričku. Přiklopte druhou polovinou housky, popadněte oběma rukama, důkladně stiskněte a zakousněte se.

Poznámka k receptu

Maso na burger si raději sami umelte. Kupte kvalitní hovězí, ale nikoli zcela libové, ideálně by mělo obsahovat až 20 % tuku. Dobrá je kombinace několika různých kusů masa.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...