Hovězí steak s krémovou bramborovou kaší

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Bifteky dobře osolíme, hojně posypeme drceným pepřem. Dobře rozehřejeme olej na celokovové pánvi (bez plastových úchytek).

Vložíme bifteky a zprudka pečeme z jedné strany dohněda, poté otočíme a opět zprudka restujeme. V této fázi položíme na každý větvičku tymiánu a celou pánev dáme do dobře vyhřáté trouby na 190 °C a dopečeme cca 5 - 8 minut dle velikosti bifteku a toho, zda ho chceme uvnitř krvavý či propečený.

Biftek vytáhneme z trouby, necháme 3 - 5 minut odpočinout na teplém místě. Pokud bifteky grilujeme, tak je před pečením potřeme olejem a pečeme z každé strany cca 3 minuty. Pak necháme cca 5minut na teplém místě odpočinout (nesmí se vysušit).

Oloupané brambory na bramborovou kaši uvaříme v lehce osolené vodě doměkka (cca 30 minut). Vodu scedíme a přidáme majonézu. Dochutíme solí a přimícháme v hmoždíři drcený růžový pepř (krásně voní, ale není ostrý a nepálí).

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...