Steak s hranolky a bylinkovou majonézou

Seznam surovin

Na 4 porce :

Bylinková majonéza:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Brambory nakrájejte podélně na plátky a pak na tenké hranolky. Dejte je do mísy s ledovou vodou a nechte stranou. Pak je slijte a pečlivě osušte utěrkou.

2. Do pánve vlijte asi 2cm oleje a do studeného (!) vsypte osušené hranolky. Na středním plameni je pozvolna smažte asi 15 až 20 minut (občas pánví potřeste), až budou krásně zlatavé.

3. Steak osmažte z každé strany 6–10 minut podle toho, jak ho chcete mít propečený. Ochuťte. Podávejte s bylinkovou majonézou.

Poznámka k receptu

Steak je pokládán spíš za angloamerickou specialitu, ve Francii a zejména v Paříži je však klasickým jídlem v tradičních bistrech. Připravuje se ze šťavnatého roštěnce a vždy ho doprovází šik štíhlé pommes frites a často i lahodná majonéza.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...