Mandlové kuře s bylinkovým kuskusem
Seznam surovin
- kuřecí maso 4 kusy (prsa)
 - vejce 2 kusy
 - mandle 200 gramů (plátky)
 - mouka pšeničná hladká 50 gramů
 - kuskus 200 gramů
 - rozmarýn 2 snítky (čerstvý)
 - petržel hladkolistá 1 hrst
 - sůl
 - pepř
 
Dip:
- smetana zakysaná 200 mililitrů
 - ocet Balsamico 2 lžíce (bílý)
 - med 1 lžíce
 - rozmarýn 1 snítka (čerstvý)
 - sůl
 
Postup přípravy
1. Prsa očistěte a podélně prokrojte, abyste získali tenčí plátky, které se snadněji propečou. Každý kousek osolte a opepřete. Asi ¾ mandlí rozmixujte s moukou na hrubší strouhanku, pak ji vsypte do hlubokého talíře a přimíchejte zbylé plátky mandlí. V dalším hlubokém talíři rozšlehejte vejce. Kousky masa protáhněte vejcem a obalte v mandlích. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olejem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 - 25 minut dozlatova.
2. Kuskus zalijte vroucí vodou (množství ověřte na krabici, obvykle to bývají 2 díly vody na 1 díl kuskusu), promíchejte a nechte odstát. Mezitím nasekejte rozmarýn a petrželku. Hotový kuskus zakápněte olejem a vmíchejte do něj bylinky. Nakonec smíchejte všechny suroviny na dip a podávejte ho k hotovému kuřeti a kuskusu.
							
						
					




Načítám komentáře...