Mladá kuřátka s jarní zeleninou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V misce smícháme strouhanku s 1/3 zakysané smetany, 2 lžícemi petrželky a 2 lžícemi pažitky. Směs osolíme, opepříme a vtěsnáme do dutiny mezi masem a kůží prsou kuřat. Kuřata na pekáči potřeme olejem, osolíme a opepříme. Kuřátka pečeme v troubě předehřáté na 220 °C 30 - 35 minut.

Zeleninu rozložíme v jedné vrstvě do zapékací mísy, posypeme polovinou zbývajících bylinek a podlijeme kuřecím vývarem. Misku přikryjeme alobalem a dusíme 25 - 30 minut doměkka. Zbylou šťávu slijeme do misky. Zeleninu a kuřata udržujeme v teple.

Z vypečené šťávy sesbíráme nadbytečný tuk a přilijeme šťávu ze zeleniny. Kukuřičný škrob rozpustíme ve víně a společně se zbývající zakysanou smetanou vyšleháme do šťávy. Za stálého míchání přivedeme k varu a poté vmícháme zbývající bylinky.

Kuřata na talířích obložíme zeleninou, přelijeme omáčkou a podáváme s bílým křupavým pečivem.

Poznámka k receptu

Kuřátka jsou vynikající také s pečenými novými bramborami. Pokud kuřata před pečením potřete trochou smetany, upečou se dozlatova a dokřupava.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...