Kuřecí prsíčka na šalvěji s risottem
Seznam surovin
- kuřecí maso 600 gramů
 - šalvěj 10 gramů (čerstvá)
 - olej olivový 20 mililitrů
 - pepř černý (mletý)
 - sůl
 - máslo 20 gramů
 - vývar zeleninový 1 decilitr
 - víno bílé 40 mililitrů
 - chřest 700 gramů (čerstvý)
 
Na risotto:
- chřest 300 gramů (čerstvý)
 - máslo 40 gramů
 - rajčatová omáčka 2 decilitry
 - víno bílé 50 mililitrů
 - rýže krátkozrnná 300 gramů (Arborio)
 - vývar zeleninový 1 litr
 - sýr Parmezán 40 gramů
 - cibule šalotka 1 kus
 
Postup přípravy
Na čerstvá kuřecí prsíčka vložíme lístky šalvěje, přidáme sůl, pepř a zprudka opečeme na pánvi z obou stran na olivovém oleji.
Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C na 7 minut. Potom přidáme máslo, víno a vývar a počkáme, až omáčka zredukuje.
Servírujeme s blanšírovaným chřestem: Chřest očistíme a dáme vařit do vroucí vody s oloupaným citronem, solí a cukrem. Vaříme na mírném ohni 2 minuty.
Příprava chřestového risotta:Na pánvi orestujeme šalotku na másle, přidáme Arborio rýži, bílé víno a polovinu vývaru, přivedeme do varu a za stálého míchání vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Potom přidáme rajčatovou omáčku, nakrájený čerstvý chřest a pozvolna přidáváme druhou polovinu vývaru.
Na závěr přidáme parmazán a podle potřeby sůl a pepř.
							
						
					




Načítám komentáře...