KUŘECÍ PRSA SE ŠPENÁTEM
Seznam surovin
- kuřecí maso 4 kusy (prsa)
 - špenát 2 hrsti
 - česnek 3 stroužky
 - víno bílé 250 mililitrů
 - smetana na vaření 100 mililitrů
 - máslo 4 lžíce
 - paprika 1/2 lžíce (mletá)
 - sůl
 - pepř
 - rýže (k podávání)
 
Postup přípravy
1. Kuřecí prsa osolte, opepřete a posypte paprikou. Česnek nakrájejte na plátky. Ve vyšší pánvi rozpalte 2 lžíce másla a kuře zprudka opečte dozlatova. Pak ho z pánve vyjměte, rozpalte zbylé máslo a opečte česnek.
2. Zalijte bílým vínem, nechte ho odpařit, přidejte smetanu, sůl a pepř a do pánve vraťte kuře. Duste asi 20 minut, aby bylo maso hotové. Vmíchejte špenát, nechte ho zavadnout a ihned podávejte s rýží.
Poznámka k receptu
I když se kombinace mleté papriky a špenátu může zdát zvláštní, ve skutečnosti k sobě výborně pasují. Vyzkoušet můžete i výraznější druhy tohoto koření – papriku pálivou nebo uzenou.
							
						
					




Načítám komentáře...