Kuřecí korma

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vykuchané kuře bez kůže rozdělíme asi na 12 kousků. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobnější kostičky. Česnek a zázvor oloupeme a nadrobno nasekáme. V kastrolu orestujeme do světle zlatova cibuli, česnek a zázvor. Přidáme kuřecí kousky a prudce opečeme. Mícháme, dokud se všechna tekutina neodpaří.

Smícháme 2 lžíce sekaného koriandru, sekanou mátu a všechno další koření se solí. Přidáme do kastrolu a dobře promícháme. Spaříme, oloupeme a orestujeme mandle, smícháme s kokosem a velmi jemně nasekáme. Přidáme do kastrolu. Za stálého míchání přilejeme dvě třetiny jogurtu a
restujeme, dokud se nezačne oddělovat tuk.

Podlijeme horkou vodou tak, aby bylo kuře sotva pokryté a na mírném ohni pod pokličkou dusíme 30 minut. Vmícháme zbytek jogurtu, prohřejeme a posypeme zbylou lžící koriandrových listů.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...