Filírované kuřecí prso s restovanou zeleninou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Omytá kuřecí prsa osolíme (strany bez kůže normální solí, strany s kůží hrubozrnnou solí). Rozpálíme slunečnicový olej a dáme restovat kuřecí prsa kůží dolů. Zprudka orestujeme a mírně ztlumíme. Restujeme deset minut, obrátíme a přidáme plamen. Po zatáhnutí opět mírně ztlumíme
a dopékáme. Po upečení necháme maso zatáhnout a před podáváním z něj nařežeme filety.

Ve vedlejší pánvi rozpálíme olivový olej a přidáme nakrájenou zeleninu kromě cherry rajčat. Restujeme, aby byla zelenina místy hnědá, ale ne do změknutí. Po zhruba 4 minutách přidáme rajčata a ještě 2 - 3 minuty společně restujeme. Dochutíme solí, kořením (provensálské, tymián, oregano, podle vlastní chuti) a citronovou šťávou.

Na talíře dáme zeleninu, přidáme filírovaná prsa a podáváme například se šťouchanými brambory.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...