Pečená kachna s jeřabinami a šalvějí

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Oškubanou a vykuchanou kachnu omyjte, osušte, osolte a opepřete uvnitř i zvenku.

Jablka nakrájejte na čtvrtky, vykrojte jaderník a nakrájejte je na plátky. Zalijte je citronovou šťávou, přidejte k nim na kolečka nakrájenou cibuli, citronovou kůru, mírně osolte a opepřete. Směsí naplňte kachnu, otvor uzavřete špejlí nebo zašijte, kachnu obalte plátky slaniny a lístky šalvěje a ovažte je nití, aby nepadaly.

Kachnu položte do pekáčku a podlijte nepatrně vývarem (nebo vodou). Vložte do trouby vyhřáté na 200°C, po 20 minutách teplotu snižte na 180°C a pečte doměkka. Podle potřeby podlévejte vodou a přelévejte vypečenou šťávou.

Upečenou kachnu obložte jeřabinovým nebo jiným kompotem a podávejte s různě upravenými bramborami.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...