Husí stehna konfitovaná přes noc

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Česnek utřete se solí, pepřem, nasekaným tymiánem a natrhaným bobkovým listem. Vzniklou pastou potřete husí stehna, zabalte je do fólie a nechte odležet 48 hodin v lednici. 1. Česnek utřete se solí, pepřem, nasekaným tymiánem a natrhaným bobkovým listem. Vzniklou pastou potřete husí stehna, zabalte je do fólie a nechte odležet 48 hodin v lednici.

2. Večer, den před tím, než chcete husu podávat, zbavte stehna koření a otřete papírovou utěrkou. Uložte je do hrnce vhodného do trouby či hlubokého pekáče. Nádoba by měla být tak velká, aby se do ní stehna vešla, ale ne o moc větší. Na mírném ohni nechte povolit dostatečné množství sádla a stehna jím zalijte tak, aby byla zcela ponořená. Vložte do trouby vyhřáté na 100 °C a jděte spát.

3. Po osmi hodinách stehna vylovte z tuku. Pracujte opatrně, maso už bude odpadávat od kosti. Stehna uložte na plech vyložený pečicím papírem, před podáváním je dejte na pár minut pod gril do trouby vyhřáté na 180 °C, maso se prohřeje a kůže se dopeče dozlatova. Podávejte s knedlíky a zelím.

Poznámka k receptu

Termín konfitování, tedy pomalé vaření v tuku při nízké teplotě, zní možná odborně, ale ve skutečnosti je to ta nejjednodušší cesta k zaručenému úspěchu, tedy dokonale měkkému husímu masu. Počítejte s tím, že budete potřebovat opravdu dost sádla, množství závisí na velikosti nádoby, v níž budete konfitovat, každopádně maso by mělo být zcela ponořené. Husa se bude koupat v sádle, zatímco vy budete spát.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...