PEČENÁ DÝNĚ SE SLADKÝM KOŘENÍM, LIMETOU A CHILLI PAPRIČKOU

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 210 °C. Ostrým nožem seřízněte limety na obou koncích a okrájejte z nich kůru i bílou vrstvu pod ní. Dužiny nakrájejte podélně na čtvrtky a ty pak na tenké plátky. Dejte je do misky, zakápněte 1 lžící olivového oleje, osolte a promíchejte.

2. Dýni rozpulte a vydlabejte semínka, pak ji nakrájejte na plátky silné 1 cm. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem.

3. Tobolky kardamomu rozdrťte v hmoždíři a vyloupejte z nich semínka. Slupky vyhoďte a semínka rozdrťte nahrubo. Přidejte nové koření a zbylý olej, promíchejte a směsí dýni potřete. Osolte a pečte asi 15 minut doměkka. Nechte ji zchladnout a podle potřeby odstraňte slupku.

4. Zatímco se dýně peče, rozšlehejte v misce jogurt, tahini, limetovou šťávu, vodu a špetku soli. Hotová omáčka by měla stékat z metly, podle potřeby ji nařeďte. Vychladlé plátky dýně rozložte na servírovací misku, pokapejte omáčkou a posypte na tenké plátky nakrájenou chilli papričkou, limetou a nasekaným koriandrem.

Poznámka k receptu

Yotam doporučuje dýni podávat jako předkrm při posezení s přáteli. Dokonale dochucená s omáčkou se postará o rozproudění konverzace.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...