AVOKÁDOVÝ TOAST SE ZTRACENÝM VEJCEM

Seznam surovin

Koření dukkah:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V misce smíchejte sezam, římský kmín, koriandr a oregano a nakonec přidejte nasekané pistácie. Chleby nasucho opečte na pánvi, nechte zchladnout a potřete krémovým sýrem. Rajčata nakrájejte na kousky, avokádo vyjměte ze slupky, nakrájejte na plátky a přidejte je na chleba.

2. V hrnci přiveďte k varu vodu, osolte ji a vmíchejte ocet. Když začne vřít, stáhněte plamen, aby se bublinky držely jen u dna, a lžící utvořte malý vír. Do naběračky vyklepněte jedno vejce, dejte ji těsně nad hladinu a vejce vyklopte do vody. Vařte 4 minuty. Stejně připravte i ostatní vejce.

3. Chleby i vejce posypte solí, pepřem a kořením Dukkah, případně zakápněte trochou oleje z rajčat a ihned podávejte.

Poznámka k receptu

Kombinace avokáda a ztracených vajec se nám k snídani nikdy nepřejí. Tentokrát toast oživte kořením Dukkah, dodá mu úplně jiný rozměr. Klidně si ho udělejte i do zásoby, hodí se i k dalším druhům zeleniny nebo k mletému masu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...