Šunkové vafle
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 250 gramů
- máslo 150 gramů
- vejce 4 kusy
- šunka 100 gramů (dušená nebo vařená)
- šunka sušená 50 gramů
- mléko 2 decilitry
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- sůl 1/2 lžičky
- olej (na vymazání vaflovače)
Na obložení:
- rajčátka cherry 12 kusů
- rukola 60 gramů
- šunka sušená 50 gramů
- sýr krémový 50 gramů (čerstvý)
- sýr Mascarpone 50 gramů
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
V sekacím strojku rozsekáme obě šunky s vejci. Směs nalijeme do mísy, přimícháme mléko, mouku s míchanou s práškem do pečiva a solí a na závěr přišleháme změklé máslo.
Vaflovač lehce potřeme olejem a nahřejeme. Nalijeme do něj těsto tak, aby po celé ploše vytvořilo tenkou vrstvu, přiklopíme a upečeme dozlatova. Takto postupně upečeme vafle z celé dávky těsta.
Vafle rozdělíme na talíře, doplníme sušenou šunkou, rajčátky, rukolou a sýrem promíchaným s mascarpone a špetkou soli a ihned podáváme.
Načítám komentáře...