Zapékané žampiony s pohankovými vločkami
Seznam surovin
- žampiony 12 kusů (větší)
 - voda 2,5 hrnku
 - pohankové vločky 1,5 hrnku (instantní)
 - sýr s modrou plísní 1/2 hrnku (Niva nastrouhaná)
 - cibule 1 kus
 - máslo 3 lžíce
 - pažitka 2 lžíce (nasekaná)
 - olej 1 lžíce
 - pepř (mletý)
 - sůl
 
Postup přípravy
Očištěné klobouky žampionů bez nožiček rozložíme na plech a v troubě vyhřáté na 200 °C je zapečeme 8 minut. Na lžíci rozpáleného másla orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli.
Pohankové vločky necháme krátce přejít varem v osolené vodě se zbylým máslem a odstavíme. Spařenou pohanku promícháme s orestovanou cibulí, opepříme a mírně osolíme. Vločkovou směs rozdělíme do klobouků žampionů a navrchu posypeme nastrouhanou nivou.
Žampiony přendáme do olejem vymazané zapékací misky a v troubě vyhřáté na 200 °C 12 minut zapečeme, dokud se sýr neroztaví. Nakonec před podáváním posypeme nasekanou pažitkou.
							
						
					




Načítám komentáře...