Rebarborový trifle s ovocem

Seznam surovin

Krém:

Náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Předehřejte troubu na 200 °C. Nakrájejte očištěnou rebarboru na 4cm kousky a spolu s borůvkami je vložte do pečicí formy, posypte cukrem, pokapejte citronovou šťávou a přikryjte alobalem. Vložte do trouby a 30 minut peč- te, až je rebarbora měkká. Nechte zchladnout.

2. KRÉM: Vlijte smetanu do kastrůlku a zahří- vejte skoro k varu. V misce dobře metlou pro- šlehejte žloutky, cukr a vanilku. Ke směsi přilijte za stálého šlehání horkou smetanu. Přelijte zpět do kastrůlku a vraťte na mírný plamen na plotnu. Stále míchejte dřevěnou vařečkou dohusta. Nevařte! Krém nechte zchladnout.

3. NÁPLŇ: Elektrickým šlehačem prošlehejte žloutky s cukrem, až ztrojnásobí svůj objem. Přidejte mascarpone, smetanu a pomerančovou kůru. Směs šlehejte tak dlouho, dokud nebude na metlách tvořit špičky.

4. Do 6 misek nebo pohárů naskládejte na dno přepůlené piškoty a pokapejte je citronovou a pomerančovou šťávou. Přelijte je vychladlým žloutkovým krémem. Na něj naneste do každé misky celkem ¾ náplně z mascarpone, které posypte ¾ rozdrobených zázvorových sušenek. Navrch naneste vychladlou rebarboru s borůvkami (bez šťávy).

5. Trifle vložte do chladničky alespoň na 2 hodiny, ale nejlépe přes noc.

6. Servírujte ozdobený zbylou čtvrtinu náplně a posypaný rozdrobenými zázvorovými sušenkami a pomerančovou kůrou.

Poznámka k receptu

Neexistuje konkrétní předpis, jak by trifle měl přesně vypadat, které vrstvy a v jakém pořadí má obsahovat. Vyvarujte se však nahrazování žloutkového krému vanilkovým pudinkem a mascarpone tvarohem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...