Středomořská pomazánka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do předehřáté trouby (cca 180 °C) vložíme omytou celou papriku. Tu necháme péct do změknutí. Po vyndání z trouby ji hned vložíme do mikrotenového sáčku, kde ji necháme cca 5 minut zapařit, aby se dobře vyloupla ze slupky.

Mezitím si nadrobno nasekáme olivy, kapary, červenou cibuli, česnek a petrželku a vše vložíme do mísy. Přidáme Flora s máslem spolu s nastrouhaným sýrem feta.

Papriku vyndáme ze sáčku, oddělíme stopku s jádřincem a zbavíme ji slupky. Hladkou dužinu bez jadérek rozkrájíme téměř na kaši a vložíme spolu s ostatními ingrediencemi do mísy, kde vše dobře zamícháme.
Dochutíme špetkou řeckého sena a podáváme s bílým chlebem nebo bagetou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...