Škvarková pomazánka I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Škvarky umelte v mlýnku na maso. Fenyklová semínka podrťte v hmoždíři s trochou hrubozrnné soli, přidejte mletou sladkou papriku a vmíchejte do pomletých škvarků. Pomazánku důkladně promíchejte a případně dolaďte chuť přidáním další špetky koření.

Největší umění je trefit správnou míru. Pomazánka nejlépe chutná tak druhý třetí den, když se rozleží. V lednici v uzavřené nádobě pak vydrží minimálně týden. Podávejte ji s dobrým chlebem, pokrájenou cibulí a půllitrem piva.

Poznámka k receptu

Fenykl v kombinaci s paprikou skvěle doladí chuť tučného vepřového. Přidávejte ho ale opatrně, stačí, když se jím pomazánka jen ovoní. I tak vznikne zajímavý chuťový akcent.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...