Špenátové šátečky s fetou

Seznam surovin

Na šátečky:

Kromě toho:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Špenát necháme rozmrznout v sítu a pak z něj důkladně vymačkáme vodu (měli bychom získat asi 2/3 hrnku špenátu). Smícháme ho v misce s rozdrobenou fetou, cibulí, olivovým olejem a česnekem, směs ochutíme solí a pepřem a vmícháme do ní rozšlehané vejce.

Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na obdélníkový plát a rozdělíme ho na 6 čtverců. Těmi pak vyložíme šest formiček na muffiny (ideální je plech s otvory na muffiny) a těsto dobře přimáčkneme ke dnu a stěnám. Do formiček pak rozdělíme připravenou náplň, zakryjeme ji přečnívajícími rohy těsta, které uprostřed přimáčkneme k sobě, a šátečky uložíme do lednice.

Troubu rozehřejeme na 200 °C. Šátečky potřeme na vrchu rozšlehaným vejcem, vložíme je do trouby a pečeme asi 25 minut dozlatova. Upečené šátečky necháme 10 minut zchladnout ve formičkách, pak je opatrně vyklopíme a před podáváním je necháme ještě asi 15 minut vychladnout.

Poznámka k receptu

1 hrnek = 2,5 dl

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...