Piadina

Seznam surovin

Placky:

Náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Mouku přesypte na vál, uprostřed udělejte důlek, do něj přidejte sůl, sodu a sádlo. Postupně přilévejte vodu (nemusíte spotřebovat všechnu) a vypracujte vláčné, elastické těsto. Hněťte asi 5 minut, aby se všechny ingredience dokonale spojily. Zabalené do fólie nechte 30 minut odpočívat.

2. Pak těsto rozdělte na 4 stejné díly a z každého vyválejte opravdu tenkou placku. Na tálu nebo velké pánvi placky postupně opečte. Nejprve 2–3 minuty z jedné strany, přičemž udělejte do placky několik vpichů vidličkou, pak obraťte a dopečte další 2–3 minuty.

3 Teplé piadini přehněte a naplňte prosciuttem, parmazánem, robiolou a rukolou.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...