Páj Mediterian

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V hluboké pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm kostičky lilku. Přidáme na kostičky nakrájenou papriku, bazalku, tymián, oregano, protlak a oloupaný a na plátky nakrájený česnek, osolíme a krátce podusíme. Na závěr vmícháme kostičky cukety a odstavíme z ohně.

Těsto rozválíme mezi dvěma fóliemi na dva kulaté pláty silné asi 2 mm a jedním vyložíme vymazanou kulatou formu o průměru asi 26 cm. Na dno rozložíme podušenou zeleninu, poklademe ji plátky mozzarelly a vše zakryjeme plátem zbylého těsta, do jehož středu jsme vykrojili kulatý otvor. Okraje plátů po obvodu smáčkneme prsty dohromady, povrch potřeme rozšlehaným vejcem s vodou a zakryjeme alobalem.

Páj zapečeme asi 10 minut při 210 °C, pak teplotu snížíme na 160 °C, odstraníme alobal a páj dopečeme dozlatova.

Recept na slané křehké těsto najdete zde.

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...