Kukuřičný koláč s omáčkou z rajčat (ekoki)
Seznam surovin
- mouka kukuřičná 300 gramů (nebo krupice)
- koření chilli
- kari
- sůl
- pepř
- kokosové mléko 150 mililitrů
- olej 2 lžíce
- fenykl 1/2 kusu (hlízy)
- celer řapíkatý 3 kusy
- cibule červená 1 kus
- petržel kořenová 1/2 svazku
Omáčka:
Postup přípravy
1. Mouku promíchejte s kořením a solí. Přilijte vodu, kokosové mléko a 1 lžíci oleje a všechno rozmixujte. Fenykl a řapíkatý celer nakrájejte na kousky. Oloupanou cibuli nakrájejte na dílky.
2. Pánev potřete zbylým olejem a rozložte do ní fenykl, řapíkatý celer a cibuli. Zalijte rozmixovanou směsí mouky a dalších ingrediencí. Na sporáku pomalu pečte asi 40 minut, dokud těsto neztuhne (ze začátku přiklopené pokličkou, pak ji odklopte).
3. OMÁČKA: Mezitím v rendlíčku zahřejte olej a zpěňte v něm oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přilijte rajčata, opepřete a osolte a duste na mírném ohni asi 15 minut.
4. Hotový koláč vyklopte a ozdobte nasekanou petrželkou. Podávejte s omáčkou z rajčat.
Poznámka k receptu
Do těsta přidejte 3 cm dlouhý, oloupaný kousek čerstvého zázvoru nakrájeného na kostičky.
Načítám komentáře...