Koláč s rajčátky

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z mouky, tvarohu, nakrájeného změklého másla, vejce a soli vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladu asi 30 minut odpočinout.

Těsto rozválíme na pomoučeném válu na kruhový plát a vyložíme jím vymazanou a vysypanou kulatou formu o průměru 28 cm. Dno propícháme vidličkou, položíme na něj papír na pečení a zasypeme ho suchými luštěninami. Těsto necháme ještě asi 20 minut odpočinout a pak ho zapečeme při 200 °C. Po 10 minutách snížíme teplotu na 160 °C a těsto dopečeme dozlatova. Odstraníme z něj papír s luštěninami a necháme ho vychladnout.

Čerstvý sýr smícháme s tvarohem a žloutky, podle chuti ho opepříme a na závěr vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Náplň rozetřeme na upečené těsto, poklademe ji půlkami rajčátek, posypeme bylinkami a koláč dopečeme asi 30 minut při 150 °C.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...