Koláč s rajčátky
Seznam surovin
- mouka celozrnná 200 gramů (hladká)
 - tvaroh měkký 150 gramů (netučný)
 - máslo 80 gramů
 - vejce 1 kus
 - sůl 1 špetka
 - mouka (na vál)
 - tuk (na vymazání formy)
 - mouka pšeničná hrubá (na vysypání formy)
 
Na náplň:
- rajčátka cherry 500 gramů
 - tvaroh měkký 200 gramů (netučný)
 - sýr 150 gramů (bylinkový, čerstvý)
 - vejce 2 kusy
 - bylinky 1 lžíce (nasekané, např. oregano, rozmarýn...)
 - pepř bílý (mletý)
 
Postup přípravy
Z mouky, tvarohu, nakrájeného změklého másla, vejce a soli vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladu asi 30 minut odpočinout.
Těsto rozválíme na pomoučeném válu na kruhový plát a vyložíme jím vymazanou a vysypanou kulatou formu o průměru 28 cm. Dno propícháme vidličkou, položíme na něj papír na pečení a zasypeme ho suchými luštěninami. Těsto necháme ještě asi 20 minut odpočinout a pak ho zapečeme při 200 °C. Po 10 minutách snížíme teplotu na 160 °C a těsto dopečeme dozlatova. Odstraníme z něj papír s luštěninami a necháme ho vychladnout.
Čerstvý sýr smícháme s tvarohem a žloutky, podle chuti ho opepříme a na závěr vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Náplň rozetřeme na upečené těsto, poklademe ji půlkami rajčátek, posypeme bylinkami a koláč dopečeme asi 30 minut při 150 °C.
							
						
					




Načítám komentáře...