Kaviár beluga a ruské bliny

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory protlačíme přes jemné síto do mísy, přidáme droždí a vodu a vše vyšleháme na hladkou hmotu. Obě mouky smícháme a přimícháme k bramborové hmotě. Mísu s těstem zakryjeme a necháme 2 hodiny na teplém místě odležet. Během té doby těsto jednou promícháme.

Do odleželého těsta vmícháme žloutek, tuhý sníh ušlehaný z bílku, rozpuštěné máslo a sůl. Litinovou pánev rozehřejeme na střední teplotu, vytřeme ji olejem a lžící do ní lijeme těsto do tvaru koleček – lívanců, které pečeme po obou stranách, až se na nich tvoří zlatá oka (na pečení můžeme použít i lívanečník). Takto postupně spotřebujeme všechno těsto a upečeme celkem 20 blinů.

Bliny rozdělíme na talíře a podáváme s kaviárem a zakysanou smetanou.

Poznámka k receptu

Nemáte-li rádi kaviár, nahraďte ho tenkými plátky uzeného lososa a snítkami kopru.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...