Fritatové jednohubky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory oloupeme, překrojíme podélně na poloviny a pak napříč na plátky silné asi 2 mm. Květák očistíme, omyjeme a nakrájíme na jemné plátky. V hrnci přivedeme k varu vodu, osolíme
ji a nasypeme do ní nakrájené brambory a květák. Necháme je přejít varem, scedíme a necháme v sítu odkapat.

Žampiony omyjeme a nakrájíme na plátky. Špenát důkladně propláchneme, necháme odkapat a nakrájíme nahrubo. Žampiony opečeme v hluboké pánvi na oleji, osolíme je a přidáme špenát. Když listy zavadnou, pánev odstavíme z ohně a směs nasypeme do mísy. Opatrně přimícháme vejce rozšlehaná se smetanou a solí a pak brambory s květákem.

Směs rozložíme do pekáčku nebo zapékací formy vytřené máslem, posypeme parmazánem a upečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 150° C. Hotovou fritatu po vychladnutí nakrájíme na kostičky, na každou položíme plátek rajčátka a lístek salátu a propíchneme párátkem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...