Restaurace Zájezd: Čiré nadšení pro jídlo

Kontakt

Adresa

Zájezd 20
273 43 Zájezd

Telefon

776 699 011

Otevírací doba

ST–NE12.00–22.00

Webové stránky

Popis restaurace

Venkovská hospoda, v níž panuje nadšení pro to nejlepší jídlo, je náš tajný tip. Najdete ji ve stejnojmenné vesnici Zájezd.

Cestou z Prahy do Slaného narazíte na odbočku do vesnice Zájezd. Jezdívalo se sem - a stále jezdí - do malé rodinné zoo na lemury, surikaty, lamy a tamaríny. V poslední době ale stále více výletníků hladově směřuje rovnou do zdejší restaurace na veverku, ořech či karabáček.

Před rokem otevřeli restauraci Zájezd dva nadšenci z Prahy, kuchař Pavel Martínek a jeho kamarád Honza Havaš. „Léta jsem dělal v reklamní agentuře, ale cítil jsem, že to není ono, tak jsem s tím sekl a dálkově se vyučil kuchařem,“ vypravuje Honza. Na praxi byl pak u Zdeňka Pohlreicha. Prý to byla tvrdá škola k nezaplacení, která ho utvrdila v tom, že se vydal správnou cestou.

Nedostižný karabáček

Zájezd začínal vcelku undergroundově, po nedávné rekonstrukci získal šmrnc i útulnost, ale stále si uchoval ducha venkovské hospody, která umí překvapit tak, že žasnete. Jídelní lístek se tu mění každý týden, stále se hledá a experimentuje, ale vracejí se na něj jistoty. Třeba zdejší konfitovaný karabáček, za nějž bych dala vlastní ledvinu. Nedostižné jsou i steaky z ořechu, veverky nebo pupku, vynikající hovězí líčka či marinovaná žebra.

Přeštíci a strakáči

S masem tu prostě umějí zacházet. Začíná to tím, že ho dokážou dobře vybrat, pracují s masem přeštických vepřů a českého strakatého skotu, kvalitní drůbež mají z nedalekých Žižic. Připravují skvělou francouzskou vepřovou specialitu rillettes, ale i vynikající hummus. Inspirují se leckde a díky velké dávce osobní investice to všechno dobře ladí dohromady.

Kultura jídla i ducha

Plány mají odvážné, kromě výstav obrazů spřátelených výtvarníků by se rádi pustilii do dalších kulturních akcí nebo dokončili ubytování pro hosty. Ti se tu zatím kromě výborného jídla mohou spolehnout na kvalitně připravenou kávu, pivo Norbert nebo překvapivá maďarská vína.

Aktuální menu najdete na facebooku.

Autor: Darina Křivánková

Ochutnejte

Rillettes, vychlazené vepřové výpečky z půlky prasátka, podávané na chlebu a s cornichons ... 85 Kč
Hovězí steak z malého ořechu s mrkvovým pyré a omáčkou demi-glace ... 330 Kč
Karabáček 24 hodin konfitovaný v másle s celerovým pyré ... 240 Kč
Tvarohové ovocné knedlíky „Baden-Baden“ s máslem, strouhaným tvarohem a ovocnou omáčkou ... 125 Kč

Komentáře k restauraci

Načítám komentáře...

>