Buchtičky s krémem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V míse smíchejte mouku s cukrem a doprostřed udělejte důlek.
2. Do důlku nalijte mléko a rozdrolte droždí. Lehce směs promíchejte a nechte 15 minut odstát v teple.
3. Přidejte všechny zbylé ingredience a vypracujte pružné těsto.
4. Těsto vložte do čisté mísy, přikryjte čistou utěrkou a nechte na teplém místě kynout asi hodinu.
5. V kastrůlku si rozpusťte máslo na omaštění.
6. Vykynuté těsto rozdělte na několik dílů a vyválejte stejně tlusté válečky, které nožem rozkrájíte na stejné díly (asi 2 x 3 cm).
7. Z odřezaných kousků vytvarujte kuličky. Každou kuličku omastěte v másle v kastrůlku (díky tomu se k sobě při pečení nepřilepí) a skládejte na plech jednu vedle druhé.
8. Buchtičky pečte na 180 °C asi 20-30 minut (dozlatova).
9. Do másla, které zbylo v kastrůlku, zamíchejte med a rum a lehce prohřejte. Ještě horké buchtičky touto směsí potřete pomocí mašlovačky.
10. Než se buchtičky upečou, připravte krém. Mléko smíchejte se smetanou a vyškrábněte do něj vanilkový lusk. Prázdný lusk vložte do hrnce a vše přiveďte k varu. Poté odstavte a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Vyjměte slupku od lusku.
11. Žloutky vyšlehejte s oběma cukry dohladka a zašlehejte je do mléčné směsi. Za stálého šlehání pomalu zahřívejte do zhoustnutí, aby se krém nesrazil.
12. Hotový krém odstavte a nechte lehce vychladnout. Poté do něj vmíchejte rum.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...