Rady a návody

Para ořechy

Para ořechy
Para ořechy

Většinou se prodávají loupané, protože mají velmi tvrdou skořápku. Pro vysoký obsah tuku velice rychle žluknou. Ořechy para dostaly své jméno po spolkovém brazilském státu Pará. Juvie ztepilá je vysoký tropický strom. Vlastním plodem je velká kulatá tobolka vážící až 2 kg. Uvnitř jsou uloženy dvě řady klínovitých semen podobně jako měsíčky v pomeranči - para ořechy. Obsahují přes 60% tuku, vitamíny B1, B2, B3, hořčík, draslík, fosfor a zinek. Doporučují se hlavně při nervovém vyčerpání a duševní slabosti. Mírně projímají. Přidávají se do cukroví, dortů a vyrábí se z nich velice kvalitní olej.

Zpět na přehled Rad a návodů

Související recepty

 Zelten - jihotyrolský ovocný chlebíček

Zelten - jihotyrolský ovocný chlebíček