PIZZA S LILKEM A ARTYČOKY I

Seznam surovin

Těsto na pizzu:

Rajčatový základ:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do misky rozdrobte droždí, přidejte cukr a 50 ml vlažné vody. Nechte stát na teplém místě asi 5 minut, dokud se na povrchu nevytvoří pěna. Do větší misky nasypte mouku, přidejte sůl, olej, kvásek a přilijte ještě asi 200–250 ml vlažné vody a vypracujte měkké, vláčné těsto. Rozdělte je na 5 bochánků a rozložte v dostatečných rozestupech na plech. Přikryjte je utěrkou, aby neoschly, a nechte na teplém místě kynout 20 minut.

2. Mezitím připravte rajčatový základ. Rajčata smíchejte s prolisovanými stroužky česneku, oreganem, olejem a rozmixujte dohladka. Směs ochutnejte a podle potřeby přislaďte, osolte a opepřete.

3. Lilek nakrájejte na co nejtenčí kolečka, vložte do cedníku, lehce osolte a nechte pár minut vypotit. Pak je opláchněte studenou vodou, důkladně osušte a opepřete. V pánvi rozpalte olej a lilek z obou stran osmažte dokřupava. Pokud je třeba, po kapkách olej dolévejte. Artyčoky sceďte, nakrájejte na kousky velikosti sousta a pokapejte citronovou šťávou.

4. Bochánky těsta vyválejte do tenké placky, potřete rajčatovým základem a rozložte na ně lilek, artyčoky a nastrouhanou nebo natrhanou mozzarellu. Pečte v troubě předehřáté na 240 °C asi 10 minut dozlatova. Podávejte posypané rukolou.

Poznámka k receptu

Lilky před použitím osolte a nechte vypotit. Díky tomu při smažení nenasáknou tolik oleje. Na pizzu k nim můžete přidat i jiné suroviny, které máte rádi, třeba papriku nebo cuketu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...