Velikonoční hřbet s vejci, slaninou a hráškem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Cibuli a slaninu nakrájejte nadrobno, slaninu vyškvařte a přidejte cibuli. Osmahněte dozlatova a nechte vychladnout. Brambory oloupejte a dobře rozmačkejte. Promíchejte je se solí, pepřem, troškou oleje a okapaným hráškem. Přimíchejte cibuli se slaninou a hmotu rozetřete do vymazané a vysypané formy na hřbet.

Vejce uvařená natvrdo oloupejte, rozkrojte podélně na půlky a vmáčkněte vedle sebe do těsta tak, aby byla schovaná. Syrová vejce rozkvedlejte s trochou soli a zalijte jimi hmotu ve formě. Vložte do trouby vyhřáté na 180°C a hřbet zapečte dozlatova.

Upečený pokrm nechte trochu vychladnout, vyklopte z formy a podávejte teplý nebo studený se salátem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...