Lepenice I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Oloupané syrové brambory překrájíme na menší kousky a uvaříme je ve větším hrnci s osolenou vodou doměkka.

Cibuli oloupeme, odkrojíme z ní několik koleček, usmažíme je na malé části sádla nebo oleje dozlatova a necháme odkapat na papírové utěrce.

Zbylou cibuli nakrájíme na kostičky, zpěníme ji na zbylém sádle (oleji), přidáme překrájené kysané zelí a krátce podusíme.

Uvařené měkké brambory scedíme, přidáme k nim podušené zelí a vše rozšťoucháme (je-li směs příliš hustá, můžeme přidat ještě trochu láku ze zelí).

Hotovou lepenici podle chuti přisolíme a podáváme ji ozdobenou osmaženými kolečky cibule. Je výbornou přílohou k uzenému masu, klobáse, opečené jitrnici, sekané nebo jen tak samotná, zapíjená pivem či podmáslím.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...