Tartiflette I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Brambory uvařte ve slupce téměř doměkka a nechte je trochu zchladnout. Mezitím nakrájejte cibuli na klínky a slaninu na kostičky. V pánvi rozpalte olej a opečte na něm slaninu, po chvíli přidejte cibuli a restujte, dokud nezměkne, pak do pánve přilijte víno a vařte asi 5 minut.

2. Zchladlé brambory oloupejte, nakrájejte na kostky a vsypte do zapékací mísy. Přidejte obsah pánve, část nasekaného tymiánu, osolte, opepřete a promíchejte. Sýr nakrájejte na plátky, poklaďte ho na brambory a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut, dokud nezezlátne a částečně se nerozpustí. Ihned podávejte posypané zbylým tymiánem.

Poznámka k receptu

Nejluxusnější verze zapečených brambor pochází ze Savojských Alp. Můžete přidat zeleninu, experimentovat s uzeninou, promíchat směs s crème fraîche, ale nikdy neměňte sýr. Právě reblochon totiž dělá z obyčejných brambor tenhle dokonalý pokrm.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...