Petrželové noky s kuřetem na paprice

Seznam surovin

Na noky:

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na rozehřátém másle zpěníme drobně nakrájené cibule. Přisypeme na kostky nakrájené maso, osolíme, poprášíme mletou paprikou a orestujeme. Podlijeme kuřecím vývarem a dusíme asi 30 minut.

Mezitím nastrouháme najemno brambory, přidáme rozšlehaná vejce, petrželku, máslo, osolíme a vmícháme mouku. Připravíme tužší těsto, které rozválíme pomocí mouky na plát silný 5 - 6 mm. Z něho tvořítkem vykrájíme trojúhelníčky o hraně 2 cm. Zavaříme je do vroucí osolené vody a vaříme přibližně 4 minuty, dokud nevyplavou na povrch. Vyjmeme je cedníkem a necháme odkapat.

Měkké maso vyjmeme, šťávu propasírujeme a přilijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku. Vaříme na mírném ohni za častého míchání asi 15 minut. Omáčku dochutíme, maso do ní vrátíme a prohřejeme. Noky rozdělíme na porce a přeléváme paprikovou omáčkou.

Poznámka k receptu

Místo petrželky můžete použít jakékoli bylinky. K italským omáčkám budou nejlepší nočky s bazalkou, tymiánem nebo oreganem. Nemáte-li bylinky čerstvé, použijte sušené.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...