Francouzské brambory se salámem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na rozpáleném oleji orestujeme dosklovata najemno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájený salám, společně opečeme a necháme vychladnout.

Brambory nakrájíme na plátky. Zapékací misku (22 x 26 cm) vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Na dno rozložíme vrstvu brambor, mírně osolíme, opepříme a posypeme částí směsi salámu a cibule. Vrch posypeme třetinou sýru. Postup opakujeme a poslední vrstvu vytvoříme pouze z brambor.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 10 minut, pak misku zalijeme mlékem rozšlehaným s vejci a dopékáme při 170 °C ještě 50 minut. 10 minut před koncem pečení povrch brambor rovnoměrně posypeme zbylým sýrem a dopečeme.

Poznámka k receptu

Zvláště jemnou chuť a vůni zapečených brambor získáte přidáním muškátového oříšku nebo květu do směsi vajec a mléka.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...