BRAMBOROVÝ KUBA

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě téměř doměkka. Houby namočte do studené vody, slaninu nakrájejte na tenké špalíčky. V pánvi rozpalte lžíci sádla a slaninu na něm opražte.

2. Uvařené brambory nechte zchladnout, oloupejte je, nakrájejte na kousky a vsypte do mísy. Přidejte zbylé rozpuštěné sádlo, prolisovaný česnek, scezené houby, slaninu, majoránku a zázvor. Osolte, opepřete a zlehka promíchejte. Vsypte směs do pekáčku, zalijte mlékem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 30–40 minut, aby vršky brambor zezlátly. Ihned podávejte.

Poznámka k receptu

Chudí horalé jedli kubu docela často, ať už s kroupami, nebo s bramborami. My si dovolili přidat i pořádný kousek slaniny. Mléko na podlití je zajímavý detail. Bramborám dodá jemnost a na dně pekáče vytvoří neodolatelnou šťávu.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...