Banánky s krémem

Seznam surovin

Na krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V kastrolu přivedeme k varu mléko s tukem a špetkou soli. Přisypeme mouku, stáhneme z ohně, zamícháme a opět zahříváme za stálého míchání (odpalujeme), dokud nevznikne hladké lesklé těsto, které se nechytá vařečky ani stěn kastrolu. Necháme ho chvíli vychladnout, přeložíme ho do mísy a když zchladne, vmícháme jedno po druhém vejce. Na závěr do těsta vmícháme prášek do pečiva.

Těsto naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou menšího průměru a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme tvary malých banánků. Vložíme je do trouby vyhřáté na 200 – 220 °C, po 7 minutách je zkontrolujeme a dopečeme dozlatova. Během prvních 7 minut troubu v žádném případě neotevíráme, aby těsto nekleslo. Po vytažení z trouby každý banánek vodorovně rozkrojíme a necháme vychladnout.

Z mléka, rumu a pudinkového prášku uvaříme pudink. Máslo s prosátým cukrem dobře vyšleháme do pěny a po částech do ní vešleháme pudink zchladlý asi na 40 °C.

Na půlky banánků nastříkáme cukrářským sáčkem krém, spojíme je opět k sobě a konce banánků namočíme v rozehřáté čokoládové polevě.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...