Sladké pudinkové mraky

Seznam surovin

Na krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V kastrůlku svaříme vodu s tukem a solí. Plamen stáhneme na minimum, naráz vsypeme všechnu mouku a vařečkou mícháme, aby se neutvořily hrudky. Dále těsto mícháme - odpalujeme, až vytvoří kompaktní bochánek a odděluje se ode dna kastrůlku. Přeložíme ho do misky a za častého míchání ho necháme prochladnout. Na závěr do teplého (ne horkého) těsta po jednom zašleháme vejce.

Dva plechy potřeme tenkou vrstvou másla a pokropíme je vodou. Na každý rozetřeme polovinu těsta, vložíme je do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 6 minut. Pak teplotu snížíme na 185 °C a těsto pečeme ještě asi 10 minut. Během pečení troubu neotvíráme! Upečené korpusy necháme vychladnout.

Na krém přivedeme k varu 3,5 dl mléka. Ve zbylém mléce rozmícháme pudinkové prášky a vanilinový cukr. Směs přilijeme do vroucího mléka a za stálého míchání 2 minuty vaříme na mírném ohni. Pudink za častého míchání vychladíme a do téměř vychladlého pudinku vešleháme střídavě cukr a změklé máslo. Nakonec do něj vešleháme rum.

Krém rozetřeme na jeden korpus. Druhý nakrájíme na řezy a ty opět složíme na krém (aby se dal moučník dobře krájet). Moučník necháme vychladit, pak ho ozdobíme polevou a po jejím zaschnutí nakrájíme moučník na řezy.

Hodnocení: 2,7/5

Hodnotilo: 3

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...