Sladké labutě

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Třetinu těsta naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na vymazaný plech nastříkáme oválky nebo „srdíčka“ (nemáme-li cukrářský sáček, vytvarujeme lžící malé hromádky). Ze zbylého těsta nastříkáme sáčkem s úzkou hladkou trubičkou tvary podobné číslici 2. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 230 °C, krátce zapečeme, až se těsto nafoukne (asi 5 minut, troubu přitom neotvíráme), pak snížíme teplotu na 160 – 170 °C a dopečeme dozlatova.

Korpusy necháme vychladnout a mezitím připravíme krém. Rostlinnou smetanu vyšleháme, zašleháme do ní našlehanou šlehačku a vyšleháme do pevna. Zlehka vmícháme pudink a ochutíme vaječným likérem, případně ještě podle chuti přisladíme.

Upečené oválky nebo srdíčka podélně rozkrojíme a vrchní díly ještě podélně rozpůlíme. Na spodní díly nastříkáme cukrářským sáčkem krém, vmáčkneme do něj upečené „dvojky“ jako krky s hlavičkami a na závěr do krému lehce vmáčkneme rozpůlené vršky jako křidélka. Před podáváním labutě pocukrujeme.

Recept na odpalované těsto najdete zde.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...