Čokoládové větrníky

Seznam surovin

Na náplň I:

Na náplň II:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Smetanu na náplň I přivedeme k varu, přidáme nakrájenou hořkou čokoládu a vanilkový cukr a mícháme, až se čokoláda rozpustí. Krém necháme vychladit do druhého dne. Stejným způsobem připravíme i náplň z bílé čokolády.

Těsto naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na vymazaný plech nastříkáme malá kolečka – větrníky. Vložíme je do trouby vyhřáté na 230 °C a krátce zapečeme (asi 5 minut), až se těsto nafoukne. Troubu přitom neotevíráme. Pak snížíme teplotu na 160 – 170 °C, větrníky dopečeme dozlatova a necháme prochladnout.

Obě vychlazené náplně vyšleháme (každou zvlášť). prochladlé větrníky podélně rozkrojíme a na spodní díl nastříkáme cukrářským sáčkem nejdříve šlehačku s bílou čokoládou. Na ni nastříkáme tmavou čokoládovou šlehačkou a přiklopíme vrchním dílem větrníku, který přestříkáme rozehřátou čokoládovou polevou a necháme zaschnout.

Recept na odpalované těsto najdete zde.

Hodnocení: 3,7/5

Hodnotilo: 3

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...