Pohankové knedlíčky s lesním ovocem a oříšky

Seznam surovin

Na omáčku:

Na doplnění:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Pohanku lehce orestujeme na polovině másla, zalijeme mlékem, opatrně osolíme a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Po zchladnutí do ní vmícháme vejce a směs přeložíme do mísy. Přidáme na jemné kostičky nakrájenou housku opraženou na zbylém másle a tolik mouky, abychom vypracovali ne příliš tuhé těsto.

Na vál natáhneme asi 40 cm potravinářské fólie, položíme na ni těsto, stočíme ho ve fólii do válečku o průměru asi 5 cm a konce fólie pevně ovážeme provázkem. Knedlík vložíme do vroucí osolené vody a zvolna vaříme pod pokličkou asi 20 minut.

Mezitím uvaříme omáčku. Cukr svaříme s 2 dl vody na polovinu původního množství. Přisypeme ovoce a povaříme asi 2 minuty. Pomalu vmícháme škrob rozmíchaný se 3 lžícemi vody a necháme krátce přejít varem.

Uvařený knedlík vyjmeme, rozbalíme, nakrájíme na plátky a polovinu z nich ještě překrojíme na půlky.

Na talíře rozděíme horkou omáčku, přidáme celé plátky knedlíků, na každý napichovátkem připíchneme půlku knedlíků s malinou a posypeme je oříšky a cukrem.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...