Perníčkové knedlíčky

Seznam surovin

Na náplň:

Na doplnění:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mrkev nastrouháme nahrubo a podusíme na másle s troškou vody doměkka. Přisypeme cukr a mícháme, dokud se neodpaří většina tekutiny. Po vychladnutí vmícháme termix a citronovou kůru a náplň necháme odpočinout.

Sušenky rozdrtíme válečkem, nasypeme je do mísy, přidáme mouku, cukr, prášek do perníku, rozehřáté máslo, vejce a lučinu a promícháme. Podle potřeby přilijeme mléko a vypracujeme vláčné těsto, které rozdělíme na 20 kousků. V dlani je lehce rozmáčkneme, do středu dáme lžičku náplně, těsto uzavřeme, knedlíčky zakultíme, vložíme do vroucí osolené vody a zvolna vaříme asi 7 minut.

Mezitím ušleháme smetanu a polovinu jí promícháme se salkem.

Uvařené a odkapané knedlíčky rozdělíme na talíře, přelijeme je šlehačkou se salkem, doplníme zbylou šlehačkou a posypeme drcenými sušenkami.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...