Makové bramborové knedlíky

Seznam surovin

Na náplň:

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejdříve připravíme náplň. Do kastrůlku nasypeme mák s cukrem a skořicí, přilijeme mléko, za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme, až vznikne kaše, která nestéká z vařečky a tvoří špičky. Necháme ji vychladnout.

Předem uvařené brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme špetku soli prosátou mouku a krupici, cukr, ocet a rozšlehané vejce a vypracujeme hladké těsto. Ihned ho přeložíme na pomoučený vál (pracujeme rychle, protože těsto stáním řídne), rozválíme na plát a nakrájíme ho rádýlkem na čtverečky. Na každý dáme lžičku náplně, těsto opatrně zabalíme a v dlaních zakulatíme. Knedlíky vložíme do hrnce s vroucí lehce osolenou vodou a vaříme 7 – 9 minut (podle velikosti).

Mezitím zahřejeme marmeládu, zředíme ji červeným vínem a dobře rozmícháme. Omáčku nalijeme do středu talířů, položíme na ni uvařené a odkapané knedlíky a posypeme je buď zbylou makovou náplní nebo je pocukrujeme a omastíme máslem.

Hodnocení: 4,2/5

Hodnotilo: 5

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...