Hruškové koláčky Bourdaloue

Seznam surovin

Na krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejdříve připravíme krém. Měkké máslo nakrájíme na kousky a utřeme ho v míse na hladký krém. V další míse smícháme cukr, pudinkový prášek a mleté mandle. Směs přidáme do máslového krému a dobře promícháme. Postupně přimícháme vejce a nakonec creme fraiche. Krém zakryjeme fólií a necháme v chladničce hodinu odležet.

Hrušky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a pokapeme je polovinou citronové šťávy. Do hrnce nalijeme 1 litr vody, přidáme podélně rozkrojený a nastrouhaný vanilkový lusk, cukr a zbytek citronové šťávy a přivedeme do varu. Vložíme hrušky, hrnec odstavíme z ohně a hrušky necháme ve vodě vychladnout.

Z rozváleného lineckého těsta vykrojíme osm koleček a vyložíme jimi osm vymazaných a vysypaných malých kulatých formiček tak, aby těsto nepatrně převyšovalo okraje formiček. Naplníme je z poloviny mandlovým krémem a do každé vložíme půlku hrušky řezem dolů. Koláčky vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 30 minut. Ještě horké je potřeme rozvařeným a propasírovaným meruňkovým džemem a když lehce vychladnou, vyklopíme je opatrně z formiček a necháme na mřížce zcela vychladnout.

Recept na domácí listové těsto najdete zde.

Poznámka k receptu

Místo malých koláčků můžete upéct jeden velký koláč.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...