Smetanový měsíc s ovocem

Seznam surovin

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Dortový korpus rozkrojíme dlouhým nožem na dva pláty, spodní potřeme marmeládou a pláty k sobě opět spojíme. Pak z korpusu odkrojíme srpek tak, abychom vytvořili tvar dorůstajícího měsíce, a vložíme ho do dortové formy stejného tvaru (máme-li jen kulatou formu, vložíme do ní obě rozkrojené části korpusu, oddělíme je od sebe pruhem z tvrdšího papíru a dále budeme plnit a zdobit jen jednu část korpusu).

Plátky želatiny namočíme asi na 5 minut do studené vody a necháme je nabobtnat. Mezitím smícháme jogurt s cukrem. Nabobtnalou želatinu opatrně zahřejeme (nejlépe v mikrovlnné troubě) a necháme ji rozpustit. Pak ji promícháme s polovinou oslazeného jogurtu a směs vmícháme do zbylého jogurtu. Zlehka přimícháme ušlehanou smetanu, hmotu rozdělíme na dvě části, do jedné vmícháme čokoládovou omáčku a obě hmoty necháme ztuhnout v chladu.

Vychlazené hmoty naplníme každou zvlášť do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na korpus ve formě střídavě nastříkáme pruhy bílé a tmavé hmoty. Takto naplněný dort necháme asi 2 hodiny ztuhnout v chladu. Pak ho opatrně vyjmeme z formy a povrch ozdobíme ovocem, které ještě pomocí štětce potřeme tenkou vrstvou dortového želé připraveného podle návodu na obalu.

Recept na dortový korpus najdete zde.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 3

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...