Dortík se zakysanou smetanou

Seznam surovin

Na krém:

Na polevu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Žloutky utřete s cukrem do pěny, přidejte polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a promíchejte.

Z bílků ušlehejte tuhý sníh a střídavě s hrubou moukou ho vmíchejte do těsta. Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech a vložte do trouby vyhřáté na 180°C. Korpus upečte a nechte vychladnout. Smetanu vyšlehejte do husté šlehačky, vmíchejte zakysané smetany, vanilkový cukr a podle chuti přidejte moučkový cukr.

Krém natřete na vychladlý piškot a uložte do chladu. Vodu a vanilkový pudingový prášek svařte na hladký puding. Ve 2 lžících vody rozpusťte Vitacit nebo Tang a vmíchejte ho do pudingu. Za stálého míchání nechte puding trochu vychladnout a pak ho natřete na krém.

Opět uložte moučník do chladu, aby se rozležel, potom ho nakrájejte na řezy a podávejte.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...