Piškotový dort se smetanou a ovocem

Seznam surovin

Na náplň a ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smícháme vejce s cukrem, mísu ponoříme do horké vodní lázně a za neustálého promíchávání zahřejeme na teplotu asi 40 – 45 °C. Pak vaječnou směs vyšleháme do pevna a zašleháme do ní vodu. Na závěr zlehka vmícháme mouku smíchanou s pudinkovým práškem, vanilinovým cukrem a citronovou kůrou a olej. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové rozevírací formy a upečeme při 200 °C (trvá to asi 25 minut).

Po prochladnutí korpus rozkrojíme vodorovně na dva pláty a potřeme je marmeládou. Smetanu vyšleháme do tuha, část smícháme se zbylou marmeládou, potřeme jí spodní díl korpusu a zakryjeme ho vrchním dílem.

Dort necháme krátce ztuhnout v chladu a pak ho celý potřeme zbylou šlehačkou, strany obsypeme kokosem a vršek odobíme ovocem.

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...