KŘUPAVÝ SALÁT Z KOŘENOVÉ ZELENINY

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Brokolici rozeberte na drobné rů- žičky a blanšírujte – vhoďte do vroucí osolené vody, vařte 2–3 minuty a pak propláchněte studenou vodou, abyste zastavili zbytkový var. Mrkev, celer, petržel a zelí nakrájejte na tenké nudličky, nejlépe to jde na speciálním struhadle na nudličky julienne nebo na mandolíně, krájet můžete ale i ručně, jen si dejte pozor, aby nudličky byly stejně velké. Vsypte je do mísy, přidejte brokolici a zlehka promíchejte.

2. Zázvor nastrouhejte najemno, mandle nasekejte nahrubo. V zavařovací sklenici smíchejte olej, ocet a zázvor, osolte, opepřete a protřeste, abyste získali hladkou zálivku. Přelijte přes zeleninu, posypte slunečnicový- mi semínky a mandlemi, promíchejte a ihned podávejte.

Poznámka k receptu

Tenhle salát nás okouzlil. I když je z těch nejobyčejnějších surovin, má výraznou chuť. Jeho tajemstvím je struktura, kterou dodávají nudličky julienne – díky nim v jednom soustu ucítíte zemitou chuť celeru, sladkost mrkve i pikantnost zelí.

TIP: Pestrost salátu sluší. Pro obměnu přidejte třeba řepu (skvělá je zejména zlatá salátová odrůda) nebo různě barevné mrkve – fi alovou, žlutou... Chuť salátu zase snadno obmění oříšky – vyzkoušejte dýňová semínka, vlašáky nebo kešu či makadamové.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...