Salát z restované čekanky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Bílou a červenou čekanku nakrájejte na proužky (můžete odstranit části se silným vnitřním řapíkem), šalotku nakrájejte nadrobno, česnek na plátky. Radicchio a frisée nakrájejte nebo natrhejte a odložte stranou.

2. V pánvi rozpalte asi 1 lžíci oleje a orestujte na něm šalotku a česnek. Pak přidejte červenou a bílou čekanku a krátce opečte (ta červená pravděpodobně zhnědne, ale to vůbec nevadí). Obsah pánve vsypte do mísy, přidejte radicchio a frisée, rozinky a nasekané pekany, osolte a opepřete, zakápněte olejem a promíchejte. Podávejte ozdobené parmezánem.

Poznámka k receptu

Na salát vybírejte co nejmenší puky, velké čekanky bývají dost hořké. Pokud je pro vás výrazná chuť salátu až příliš, zjemněte ji plísňovým sýrem nebo sladkým ovocem - třeba jablkem nebo hruškou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...