Francouzský salát

Seznam surovin

Na francouzskou zálivku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vlašské ořechy nasekáme nahrubo a opražíme je za stálého míchání na teflonové pánvi. Slaninu nakrájíme na kostičky, nasypeme je do suché rozehřáté pánve a opečeme dokřupava.

Saláty opereme, necháme dobře odkapat a listy římského salátu natrháme na menší kousky.

V misce rozmícháme hořčici s vinným octem, přidáme trochu soli, pepře a případně i cukru, pomalu vmícháme olivový olej a nakonec nakrájené bylinky.

Listové saláty nasypeme do mísy, přidáme uvařené brambory nakrájené na plátky a zálivku a opatrně promícháme.

Salát rozdělíme na talíře a každou porci posypeme křupavými kostičkami slaniny a ořechy.

Poznámka k receptu

Kromě ořechů a slaniny můžete salát posypat i rozdrobeným sýrem s modrou plísní.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...